Guvernul PNL sabotează efortul aleșilor locali ai PSD pentru testarea anti-coronavirus. Deși aleșii locali ai PSD au depus eforturi consistente pentru a asigura un nivel ridicat de testare anti-coronavirus în comunităților, aceștia sunt sabotați de Guvernul PNL care tergiversează avizarea funcționării aparatelor de testare. (Exemple: Bistrița, Craiova, Maramureș)

 

  • Ministerul Sănătății, prin proceduri stupide ori prin intervenții de ordin politic, amână inacceptabil și nepermis acreditarea laboratoarelor de la spitalele județene, strict din interesele electorale.
  • Sunt multe exemple în acest sens. Cel mai recent este cel de la Bistrița, unde a fost nevoie de un întreg scandal public pentru ca ministerul Sănătății să acrediteze laboratorul Spitalului Județean pentru testarea COVID 19. AICI
  • Până acum, prin contribuția liderilor județeni ai PSD au fost achiziționate și instalate 29 de echipamente de testare PCR. Alte 10 urmează în scurt timp. De fiecare dată, acreditarea, obligatorie prin lege, a venit în săptămâni de zile, în loc să fie făcută în regim de urgență…
  • …evident că în aceste săptămâni de tergiversare criminală, mii de oameni n-au putut fi testați, contaminarea n-a putut fi detectată, epidemia s-a răspândit la alte mii de persoane..
  • Este inacceptabil și criminal acest mod de acțiune al PNL de a pune interesul său electoral înainte de sănătatea publică, de viața și siguranța oamenilor.
  • Cine răspunde pentru miile de îmbolnăviri care n-au putut fi depistate mai devreme din cauza obstrucțiilor electoralo-politicianiste? Și pentru morțile care ar fi putut fi evitate dacă politrucii liberali din ministerul Sănătății și prefecții numiți de guvernul Orban și-au fi făcut onest și rapid datoria, așa cum impune legea și mai cu seamă cum reclamă situația actuală de stare de urgență?