Guvernul a demarat investiții importante în plan local, în funcție de necesitățile specifice, prin toate ministerele de resort. Miniștrii verifică permanent stadiul lucrărilor de investiții pentru a se asigura că vor fi finalizate cât mai repede, în beneficiul cetățenilor români.

  • 22 de proiecte derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor vor fi finalizate în acest an în județul Vâlcea pentru a elimina riscul de inundații în mai multe localități amenințate în fiecare an de revărsarea apelor. Investițiile vizează lucrări de consolidare a malurilor și apărare împotriva inundațiilor în localitățile Luncavăț și Costești, grav afectate de inundații în 2018.
  • Valoarea totală a lucrărilor de investiții derulate prin Ministerul Apelor și Pădurilor este de peste 157 milioane lei, dintre care aproape o treime – 50,7 milioane lei – au fost alocați în anul 2019.
  • În 2018, în Vâlcea, au fost realizate și puse în funcțiune alte 10 obiective de investiții de același tip.

Guvernul a alocat pentru proiectele de investiții din județul Vâlcea, derulate prin Ministerul Apelor și Pădurilor, fonduri în valoare de 37,3 milioane lei, dintre care 14,7 milioane în acest an

 

1.     Domeniul Pădurilor

  • 9 obiective de investiții din domeniul pădurilor vor fi finalizate în acest an în Vâlcea. Cele mai multe dintre acestea sunt reabilitări/prelungiri de drumuri forestiere;
  • 10,4 milioane de lei au fost alocate în județul Vâlcea pentru proiectele din domeniul pădurilor.

2.     Controlul Poluării Cu Nutrienți

  • În domeniul controlului poluării cu nutrienți, în 2019 vor fi finanțate două obiective de investiții pentru construirea de platforme pentru depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd în comunele Galicea și Lungești, pentru care s-a demarat procedura de licitație în vederea execuției, urmând ca în 2020 să demarăm procedura de licitație pentru alte două astfel de proiecte în comunele Mogești și Fârtățești.
  • Valoarea proiectelor de investiții este de 9,5 milioane lei, din care 3 milioane lei au fost alocate în acest an.