Două contracte de finanţare pentru infrastructura rutieră din judeţul Mehedinţi au fost semnate de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Acestea vizează reabilitarea şi modernizarea DJ607C, DN6-Podeni-Malarisca-Balta (DJ670) şi DJ 670 Malovat (DN 67) – Marga (pe o lungime de 58 km), fondurile necesare (în valoare totală de peste 113 milioane lei) fiind alocate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Modernizarea infrastructurii rutiere este una dintre priorităţile Guvernului României, întrucât avem nevoie de drumuri sigure, care să faciliteze transportul cetăţenilor şi să le permită accesul cât mai rapid la servicii medicale, educaţionale sau de altă natură, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Tot astăzi, ministrul Dezvoltării a verificat stadiul lucrărilor de asfaltare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din municipiul Drobeta Turnu Severin care are ca dată estimativă de finalizare luna octombrie 2019. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa I, prevede reabilitarea a 8,3 km de străzi şi are o valoare de 25,5 milioane de lei.

Am spus, încă de la începutul mandatului, că unul dintre obiectivele mele este să mă asigur că toate lucrările pentru care MDRAP alocă fonduri sunt în grafic şi se derulează în cele mai bune condiţii, astfel încât românii să beneficieze cât mai repede de rezultatele acestora. Voi merge constant în teritoriu să mă conving că toată lumea tratează cu seriozitate investițiile din bani publici, a menţionat Daniel Suciu.

Un alt obiectiv vizitat a fost Spitalul Orăşenesc Strehaia, care va fi reabilitat prin fondurile alocate în etapa a II-a a PNDL, valoarea investiţiei fiind de 14,1 milioane lei. Contractul de finanţare a fost semnat în această lună şi vizează, în principal, lucrări de restaurare arhitecturală şi de consolidare a structurii existente; valorificarea și refuncționalizarea spațiilor anexe; dotarea cu echipamente specifice; montarea unor lifturi pentru transportul pacienţilor şi pentru aprovizionarea cu alimente. Viceprim-ministrul Daniel Suciu a inspectat și șantierele deja deschise în localitățile componente, pentru reabilitarea și dotarea a patru grădinițe, realizarea unui sistem de aducțiune apă și modernizarea de străzi, finanțate tot prin PNDL II, în valoare totală de peste 17 milioane de lei.

* * *

Până în prezent, în judeţul Mehedinţi, prin programele coordonate de MDRAP, au fost investite peste 2,2 miliarde lei pentru lucrări de infrastructură rutieră, unităţi sanitare şi de învăţământ, apă-canalizare, energie termică şi electrică (inclusiv iluminat public), salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport.

Prin POR, 48 de proiecte sunt în diverse stadii de implementare, valoarea acestora fiind de aproximativ 769 milioane lei. PNDL finanţează, în judeţ, 297 de obiective de investiţii (dintre care 75 sunt finalizate).