Declarația oficială a președinției pe tema bugetului de stat pe 2019 este o însăilare ridicolă de sloganuri electorale. Practic, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Iohannis  și-a pus poalele-n cap de-o manieră inadmisibilă… acuzele vehemente nu pot ascunde lipsa de argumente, iar folosirea pupitrului oficial al președinției țării pentru răfuieli politice compromite credibilitatea și prestigiul unei instituții vitale.

  • Indiferent de cât de jos ajunge Iohannis în discursul public, reușește să surprindă neplăcut și să demonstreze că se poate și mai rău…
  • Acum s-a mai încălcat o linie roșie…cea care impunea ca de la pupitrul președinției țării să nu se facă politică partizană pătimașă, cu acuze și jigniri extreme aduse adversarilor politici și cu laude pentru susținători.
  • Dincolo de această nouă dovadă că pune mai presus de orice campania sa electorală, dar și de încrâncenarea de a vâna voturi cu orice preț, Iohannis, prin intermediari, minte și dezinformează cu bună știință.
  • Vede scăderi acolo unde în realitate sunt creșteri. La Educație, Sănătate și Investiții sunt cele mai mari alocări de resurse din istoria țării… iar Iohannis vede sub-finanțare.
  • În privința absorbției fondurilor, susține că guvernarea PSD este incapabilă… Toată lumea știe performanța zero a guvernului său – guvernul zero – în materie de fonduri europene; este de notorietate că PSD a reușit să recupereze întârzierile și să ajungă la media europeană în privința absorbției… iar pentru acest an, obiectivul este să se ajungă de la 26% la 40% absorbție!
  • Tocmai reacția dușmănoasă a candidatului Iohannis, aflat în campanie electorală disperată de mai bine de 6 luni, demonstrează că PSD face bine ce face!
  • Cât despre așa-zisa incompetență a actualului guvern, cel mai bun răspuns îl dau cifrele oficiale, interne și europene. Ele spun tot și arată cât de gol este ”împăratul” Iohannis.
  • Iohannis continuă să facă rău țării și românilor. Insistă să blocheze activitatea normală a Guvernului – sunt 90 de zile de când a refuzat să numească ministru la Transporturi și 86 de zile de când nu există titular la Dezvoltare. Acum atacă fără argumente bugetul de stat și este de așteptat să-l respingă.