Mult hulita OUG 114, rezultat al determinării guvernării PSD de a crește și menține bunăstarea românilor și de a sancționa excesele care le smulg banii din buzunare, pune capăt și majorărilor sistematice la energie electrică și gaz.

Până în 2022 nu vor mai fi creșteri de prețuri la energia electrică și gaz natural furnizate clienților finali care optează pentru regim reglementat. Info AICI.

  • PSD și guvernul s-au săturat să vadă cum orice măsură bună luată pentru români este speculată și subminată de profitori de tipul băncilor sau furnizorilor de utilități, care, fără niciun motiv obiectiv, natural, cresc dobânzi, prețuri, tarife și astfel diminuează câștigurile oamenilor.
  • Această șmecherie corporatisto-bancară este lovită serios de Ordonanța 114. Perspectiva de a pierde ocazia de a face profituri majore degeaba determină reacții furibunde și atacuri în serie asupra guvernării PSD…
  • … s-a ajuns până acolo încât, de exemplu, o măsură anunțată încă de acum 6 luni de o bancă străină – ING – respectiv renunțarea la personalul de front-desk în favoarea bancomatelor (dovada AICI) – este acum reinterpretată drept ”concedieri în masă din bănci, urmare a OUG 114”.
  • Se anunță apocaliptic că peste 10.000 de oameni vor rămâne fără slujbe din cauza guvernului. Un exemplu AICI.
  • Este o minciună ordinară! Nu Guvernul e responsabil pentru aceste restructurări, dacă există, ci tot lăcomia băncilor. În disperarea lor de a maximiza profitul sunt dispuși să renunțe la oameni în loc să păstreze ROBOR sub 2%; pentru că, dacă ROBOR nu crește de 2%, nicio bancă nu trebuie să plătească acea suprataxă de 2% pe active.