3 mari rețele de supermarket-uri și 4 furnizori de-ai lor au dat țeapă românilor! S-au înțeles cu privire la cât de mari să fie prețurile. Astfel au anulat concurența și regulile economiei de piață, în paguba cumpărătorilor. Detalii AICI

Amenzile mari date de Consiliul Concurenței către Auchan, Cora și Carrefour și furnizorilor acestora nu înlătură evidența că, din dorința de câștig cât mai mare și mai ușor, acești giganți comerciali n-au avut scrupule să facă înțelegeri tip cartel și să jumulească de bani milioane de clienți… dar în paralel să finanțeze, prin reclame, pe cei care țipă că din cauza guvernului cresc prețurile.

Un astfel de exemplu este probă de fățărnicie și cinism corporatist și demonstrează cât de corectă și de necesară este atitudinea și politica economică a guvernării PSD care:

  • Crește veniturile oamenilor – prin majorările de pensii și salarii – și astfel oamenii pot cumpăra mai mult și trăi mai bine.
  • Scade fiscalitatea generală pentru ca firmele să se dezvolte.
  • Pretinde, normal și în conformitate cu standardele UE, ca orice agent economic să declare și să plătească în mod corect profitul, acolo unde l-a realizat.
  • Sancționează lăcomia, șmecheria celor care încearcă să fenteze statul român prin așa-zisele optimizări fiscale sau prin înțelegeri oculte care au ca rezultat creșteri de prețuri și tarife care smulg din buzunarele oamenilor ceea ce le-a adus în plus guvernarea actuală.
  • Orice investitor, orice corporație, orice companie trebuie să înțeleagă că sunt bine-veniți în România, au avantaje și beneficii legale, pot face profit corect, dar trebuie la rândul lor să fie onești, de bună credință, să respecte statul român, clienții români și legea română.

România, nu (mai) este sat fără câini!