Guvernarea PSD a majorat ÎN AVANS pensiile. Toate acuzațiile și speculațiile de tipul ”pensionarii sunt furați” ori ”PSD încalcă legea” sunt doar propagandă și demagogie mincinoasă.

  • Legea Pensiilor – 263/2016 scrie clar la art. 102 că pensiile se majorează anual! Nu scrie nicăieri că se majorează de la 1 ianuarie, așa cum propovăduiesc apologeți de pripas, precum Ponta.

SECŢIUNEA a 6-a
Calculul pensiilor

102 (2) Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Detalii AICI.

Guvernarea PSD a mărit anticipat pensiile, începând cu 1 Iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 Iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut.

Datele sunt clare. Orice altă interpretare este în afara adevărului!

Iar insistențele pe teme care induc nesiguranță în rândul pensionarilor, de tipul ”nu sunt bani de pensii” sau ”majorările pensiilor nu sunt sustenabile” maschează în fapt intenții de amputare a acestora, la fel cum s-a făcut pe vremea lui Boc-Băsescu.

Chiar și la dezbaterile pe bugetul anului 2019 PNL-ul a introdus un amendament – din fericire, respins – în virtutea căruia valoarea punctului de pensie ar fi fost 1.045 de Lei, mai mică față de cât este acum, de 1.100 de Lei.