2019 este anul investițiilor pentru dezvoltarea României.

Executivul a adoptat decizii importante pentru demararea şi susţinerea unor proiecte  de investiţii din programul de guvernare, de care vor beneficia milioane de români.

  • Guvernul a declanșat procedurile de expropriere pentru cel de-al doilea tronson al drumului expres Craiova-Pitești, după ce săptămâna trecută a făcut acelaşi lucru pentru tronsonul 1 al acestui drum expres.
  • A fost prestabilit amplasamentul și sumele necesare pentru exproprieri, pe tronsonul 2 de 40 de km.
  • Tot astăzi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru deblocarea procedurilor şi pentru începerea lucrărilor la centura de ocolire Craiova – Varianta Sud. Proiectul stagnează din 2014. Au fost alocaţi 200 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor la acest obiectiv.
  • Pentru modernizarea DN 29D Botoşani-Ștefăneşti, pe două tronsoane care însumează aproximativ 42 de kilometri şi care fac legătura cu punctul de frontieră de la Stânca Costeşti, guvernul a alocat 261 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru modificarea traseului astfel încât să se ocolească zonele cu risc activ de alunecare de pe traseu și pentru lucrările de modernizare.