Comisia Europeană îi contrazice pe toţi cei care văd o criză economică în România în 2019

Dimpotrivă. România va crește economic cu 3,8%, potrivit prognozei C.E., adică dublu față de creșterea economică medie a Europei. Detalii : Aici

  • În fapt, creșterea economică a României va fi în 2019 consistent peste estimarea C.E. Este un fapt că în ultimii 8 ani, sistematic și de fiecare dată, prognoza Comisiei Europene a fost depășită de realitate.
  • Este relevant exemplul din 2017, când economia românească a crescut cu 6,9% – mult peste estimarea Comisiei Europene, de numai 4,4%.
  • Prin urmare, obiectivul de creştere economică cu 5,5% anticipat pentru acest an rămâne realist și valabil, inclusiv în raport cu prognoza europeană.
  • Este de remarcat că, deşi este pesimistă în privinţa economiilor statelor europene dezvoltate, Comisia nu vede nicio criză în România unde a revizuit în plus prognoza pentru 2018, de la 3,6 la 4% acum şi unde prevede o continuare a trendului economic pozitiv, care se va situa cu mult peste media europeană.
  • Astfel se spulberă toate alegațiile iresponsabile ale Opoziției, inclusiv ale preşedintelui Iohannis, în privința închipuitei crizei economice în România şi așa-zisei incapacități a Executivului de a guverna bine.