Guvernul continuă investițiile pentru dezvoltarea comunităților locale. 500 de proiecte, de peste 6 miliarde, au fost aprobate de Guvern prin FDI.

• Fondul de Dezvoltare și Investiții pus la dispoziția comunităților locale se bucură de o largă apreciere, în rândul primarilor de la toate formațiunile politice, inclusiv de la PNL.
• Regula de bază este cea a primului venit, primul servit. Faptul că o mare parte din aceste proiecte sunt alocate primarilor PSD este o consecință a faptului că PSD are cei mai mulți primari și iar o bună parte dintre aceștia au cel puțin două mandate. Așadar numărul mare și experiența acestora determină în mod natural mai multe proiecte aprobate în dreptul PSD.
• În total, au fost depuse până în prezent, 3.600 de proiecte în domeniile infrastructurii de transport, apă şi canalizare, înființarea şi extinderea rețelelor de gaze sau construcția de şcoli şi grădinițe.
• După ce, într-o primă etapă, au fost aprobat 116 proiecte, acum s-a ajuns la 500 de investiții aprobate, a căror valoare depășește 6 miliarde de lei. Urmează semnarea contractelor de finanţare, astfel încât aceste investiţii să înceapă în perioada imediat următoare.
• Este cea mai recentă dovadă care contrazice minciunile din moțiunea de cenzură prin care opoziția acuză că Guvernul nu face investiții.
• Comisia Națională de Strategie și Prognoză va continua analiza, urmând ca și alte proiecte depuse să fie aprobate până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde lei pentru acest an.