Tinerii români care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor se pot bucura, începând din luna octombrie a anului trecut, de credite fără dobândă de până la câteva zeci de mii de lei. Garanția statului va fi de 80%, tot autoritățile urmând să acopere dobânda.  În 2019, plafonul total al garanțiilor de stat care vor putea fi emise în cadrul programului va fi de 1 miliard de lei.

Tinerii cu vârsta între 16 și 26 de ani care nu obțin venituri pot solicita credite fără dobândă de până la 40.000 de lei. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, și anume a cheltuielilor legate de educație, sănătate, cultură, sport și altele. Dacă se vor angaja în perioada derulării creditului, aceștia vor putea să ceară încă 20.000 de lei în baza unei simple adeverințe de la angajator. În orice caz, dacă tinerii n-au venituri, vor avea nevoie de un codebitor.

Garanția statului este de 80%, iar dobânda este subvenționată tot de stat. Durata creditului ce poate fi contractat de către tinerii de până la 26 de ani va fi de maximum zece ani, inclusiv perioada de grație de maximum cinci ani.