Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU), a deschis apelul de proiecte România profesională – Întreprinderi competitive.

Apelul se adresează angajatorilor din regiunile mai puțin dezvoltate: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia, inclusiv celor din zona de ITI Delta Dunării.

Vor fi finanțate proiecte care asigură creșterea numărului de angajați care beneficiază de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv și în domeniile de specializare inteligentă, identificate în strategiile naționale. Printre aceste sectoare se numără turismul, ecoturismul, tehnologia informației și comunicațiile, industriile creative, bioeconomia.

Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 14,37 milioane de Euro, din care fondurile europene reprezintă 12,22 milioane de Euro. Valoarea eligibilă a unui proiect poate fi de maximum 0,5 milioane de Euro.