Decizia PSD, de a creşte substanţial salariile din sănătate, a stopat exodul medicilor şi al asistenţilor către ţările dezvoltate din Uniunea Europeană. România nu-şi poate permite să pregătească medici pe banii românilor, iar apoi aceştia să presteze pentru alte state.

Prin creșterea substanțială a salariilor din sistemul de sănătate dar și deblocarea posturilor s-au angajat/înființat peste 5.000 de noi locuri de muncă în acest domeniu. PSD reconfirmă determinarea sa politică de a găsi, cu maximă prioritate, soluții la problemele din sănătate.

  • Situația din domeniul sănătății demonstrează diferența de viziune dintre PSD și PNL:
    • În guvernarea PSD, salariul mediu net din sănătate a ajuns la 3.536 de lei (noiembrie 2018), fiind cu 27% mai mare decât salariul mediu pe economie.
    • În guvernarea PDL (actualul PNL), angajații din sănătate câștigau cu 9% sub nivelul salariului mediu pe economie de la acea vreme.
    • În aceste condiții, este de-a dreptul ridicolă tentativa propagandei care încearcă să submineze și să arunce-n derizoriu meritul actualei guvernări de a asigura salarii convingătoare cadrelor medicale, astfel încât să le facă să rămână în ţară. Detalii: Aici şi Aici .
    • Insistențele Opoziției și susținătorilor acesteia de a ”arăta” că degeaba au crescut salariile medicilor este un puternic indiciu că n-au nici viziune și nici soluții pentru domeniul sănătății; altfel spus, sunt toate șansele ca sistemul medical să se reîntoarcă la situația și problemele de acum 8-10 ani, când se închideau și/sau desființau spitale, dacă actuala opoziţie ar reveni la guvernare.