Asiguraţii au acces la trei noi scheme de tratament interferon free, de la 1 septembrie 2018, pentru hepatita cronică virală C.. Detalii AICI.
Fiecare astfel de decizie a guvernului, luată în baza programului de guvernare al PSD, este o manifestare concretă că nevoile şi problemele românilor sunt criteriile esențiale de acțiune executivă.
- Este cu atât mai notabilă performanța ca asigurații că aibă acces cu 30 de zile mai devreme, decât termenul prevăzut iniţial, la trei scheme de tratament pentru hepatita cronică virală C,
- Urmare a celor trei noi scheme de tratament medicii vor avea acces la trei molecule, dintre care una complet nouă, fapt care asigură o mai bună varietate de tratament.
- pacienții vor beneficia de tratamente personalizate, iar schema de tratament adecvată și durata tratamentului (între 8 și 24 săptămâni) va fi decisă de medicul curant în funcție de starea clinică și particularitățile fiecărui pacient în parte.Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ținti un număr de 13.000 pacienți eligibili, din care:
- 12.100 pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată);
- 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată;
- 100 pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză;
- 50 pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.
De asemenea, pentru un acces mai facil la noile terapii, au fost desemnate două noi centre, Pitești și Bacău, în care se vor putea iniția și monitoriza aceste tratamente de medici cu experiență în domeniu. Numarul total al centrelor este 13: București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Pitești și Bacău.