Noua clădire a Spitalului Orășenesc Mioveni reprezintă un obiectiv așteptat de mai multă vreme, având în vedere ca în această zonă funcționează Automobile Dacia S.A., cel mai mare producător român de automobile, cu aproximativ 15.000 de angajați, majoritatea locuind în zonă.

Spitalul de la Mioveni este o investiție de aproximativ 63 milioane de euro finanțat din fonduri guvernamentale și ale administrației publice locale. (43 de milioane de euro dintaxe locale si 20 de milioane de euro prin PNDL).
Spitalul are o suprafață construită desfășurată total (existent+nou) de peste 19.500 m2 și va deservi peste 100 000 de persoane din zona.

Cetățenii din Argeș merită un spital modern, la standarde europene.

Unitatea va furniza servicii medicale integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru pacienți.

În structura spitalului sunt organizate secții care să răspundă nevoilor de îngrijire medicală din zonă, precum UPU, ATI, laborator de Radiologie și Imagistică Medicală(RMN, CT, RX), Ambulatoriu de Specialitate, secție de pediatrie, ginecologie, medicină internă, chirurgie, neurologie, cardiologie medicină internă.
Spitalul este dotat cu un bloc operator format din 3 săli de operație și cu aparatură de înaltă performanță.
După ce anul trecut am crescut salariile personalului medical la nivelul anului 2022, anul acesta am trecut la pasul următor și am prevăzut un buget istoric pentru achiziția de aparatură medicală. Asigurăm condiții cât mai bune personalului medical, iar pacienții beneficiază de îngrijiri medicale de cea mai bună calitate. Rezultatele încep să se vadă.