50 de miliarde de lei! Acesta este bugetul pe care guvernarea PSD îl asigură, în 2019, pentru serviciile medicale necesare românilor.

Este un buget istoric, mai mare cu 7 miliarde de Lei față de anul trecut și care, pentru prima dată, reprezintă echivalentul a 5% din PIB.

Se asigură astfel modernizarea și dotarea spitalelor, achiziții de aparatură și echipamente medicale noi, introducerea de noi programe de sănătate și dezvoltarea celor existente, introducerea de noi molecule pe listele de medicamente compensate.

Românii nu vor mai suferi de lipsa medicamentelor ca în trecut și vor avea acces inclusiv la tratamente inovative, de ultimă generație.

Această politică asumată de guvernarea PSD aduce, de exemplu, medicamente bazate pe 12 noi molecule pentru pacienții cu afecțiuni oncologice. Ministerul Sănătății a încheiat deja 12 acorduri-cadru, pe o perioadă de 2 ani, pentru achiziția centralizată a acestor medicamente a căror valoare atinge 1 miliard de Lei.

În guvernarea PSD pacientul este în centrul sistemului medical și trebuie să primească serviciile și tratamentele medicale de care are nevoie, când are nevoie!