26,8 milioane de lei – Suma pe care guvernul României o asigură pentru modernizarea integrală a sanatoriului de recuperare a copiilor de la Techirghiol. Este singura unitate de acest gen din țară.

  • Spațiile reabilitate vor avea o capacitate de 185 de paturi, săli de tratament, gimnastică şi recuperare, grădiniţă, bibliotecă, săli de clasă, ateliere şi spaţii conexe.
  • 1.400 de copii vor putea beneficia de condiţii moderne de recuperare balneologică în secţia neuro-psiho-motorie din cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Proiectul a fost demarat pe 20 martie în prezenţa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, ca expresie a determinării actualei guvernări ca acest proiect unic să fie rapid dus la îndeplinire. Responsabilitatea execuției revine Companiei Naționale de Investiții.

Tot la Techirghiol a fost semnat și un alt contract important pentru dezvoltarea comunității, respectiv, asigurarea finanţării din fonduri europene pentru valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol, prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, are o durată de implementare de 42 de luni şi o valoare totală de 10,7 milioane de lei.